Ένοχοι κρίθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι, που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στη Θεσσαλονίκη, στην τυφλή οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο μετέτρεψε το βασικό αδίκημα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Δεν έχει εξηγηθεί ακόμα ο λόγος, αν και θεωρείται πως δεν έχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε επίπεδο ποινών.

Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ένοχους επτά εκ των 12 κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία και πέντε για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Όσον αφορά τον τραυματισμό ενός από τους φίλους του Άλκη, το δικαστήριο κήρυξε ένοχους πέντε εκ των κατηγορούμενων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επτά για συνέργεια σε αυτή την πράξη, ενώ για τον τραυματισμό του δεύτερου φίλου του Άλκη που είχε τραυματιστεί στην επίθεση, κήρυξε ένοχο έναν από τους 12 κατηγορούμενους και τους υπόλοιπους για συνέργεια.

Επίσης όλοι κρίθηκαν ένοχοι για τα υπόλοιπα αδικήματα που σχετίζονται με την αθλητική επίθεση.

Μετά την ανακοίνωση επικράτησε ένταση από την πλευρά των συγγενών και των φίλων των θυμάτων να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους.

naftemporiki.gr