Δεν έχει τέλος ο εμφύλιος που σπαράζει τις τελευταίες ώρες τους Σπαρτιάτες, με αφορμή την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τη θέση του Δημάρχου της Αθήνας.

Την πρωινή δημόσια στήριξη της υποψηφιότητας Κασιδιάρη από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ακολούθησε το άδειασμα του βουλευτή από τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, ωστόσο η κατάσταση εκτραχύνεται καθώς έρχονται οι υπόλοιποι βουλευτές των Σπαρτιατών και τάσσονται με τον συνάδελφό τους, επιτιθέμενοι στον πρόεδρό τους!

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή τους, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ιωάννης Δημητροκάλλης και άλλοι 8 βουλευτές, καταδικάζουν τις «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες» -όπως τις χαρακτήρισαν- δηλώσεις του κ. Στίγκα.

Τη δήλωση υπογράφουν συνολικά εννέα από τους δώδεκα βουλευτές που αναφέρουν:

«Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι' αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ), Ιωάννης Κόντης, Γεώργιος Μανούσος, Διονύσιος Βαλτογιάννης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Πέτρος Δημητηριάδης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Αλέξανδρος Ζερβέας και Κωνσταντίνος Φλώρος.

Είχαν προηγηθεί το πρωί η δήλωση στήριξης του Κωνσταντίνου Φλώρου στον Ηλία Κασιδιάρη, σημειώνοντας:

«Εκφράζει την μοναδική ελπίδα η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων, ώστε να σταματήσουν οι αλόγιστες σπατάλες με Μεγάλους Περιγέλους. Άκουσα ότι πάτε και για άλλες τροπολογίες εις βάρος του. Σεβαστείτε τη Δημοκρατία, αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν ελεύθερα, ξέρω ότι φοβάται ο Μπακογιάννης, όμως το Σύνταγμα επιβάλλει την ελεύθερη κάθοδο χωρίς περιορισμούς».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε ότι «αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου νωρίτερα, δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω να πάρω κάποια μέτρα, εφόσον λειτουργεί κάποιος αυτοβούλως».

Αύριο το πρωί ο κ. Στίγκας αναμένεται να τοποθετηθεί επί των νέων δεδομένων, με το κόμμα του πάντως να μην διάγει και τις πιο ήρεμες στιγμές του στο σύντομο βίο του.

euro2day.gr