Βίντεο ντοκουμέντο κυκλοφόρησε στα τουρκικά ΜΜΕ από την στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί μέσα στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο δράστες μπαίνουν στην εκκλησία την ώρα που δεκάδες πιστοί παρακολουθούν την Κυριακάτικη λειτουργία και αρχίζουν να πυροβολούν, σκοτώνοντας έναν άνδρα ονόματι CT. Ο κόσμος πέφτει στο πάτωμα για να σωθεί μέσα στο χάος. 

Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή, με κάμερα να τους έχεις καταγράψει ενώ περπατούσαν στο δρόμο, φορώντας full face.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι δεν φαίνεται πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν τρομοκρατικό και ότι πρόκειται πιθανότατα για ένα περιστατικό δημόσιας τάξης.

Καταδικάζει η πολιτική σκηνή την επίθεση

Μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία στην περιοχή Σαριγέρ στο Μπουγιούντερε, ένας άνθρωπος δέχθηκε επίθεση με όπλο από 2 άτομα που φορούσαν μάσκες του σκι και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρεία έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την άθλια επίθεση».

Και ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος, Μουράτ Κουρούμ, επικοινώνησε με τον ιερέα και καταδίκασε την επίθεση στην εκκλησία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε με τη σειρά του πως: «Αυτοί που στοχεύουν στην ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τις φιλοδοξίες τους».

Και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Τουντς δήλωσε: «Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων που πραγματοποίησαν την επίθεση».

Ακολούθως, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδίκασε με ανάρτησή του την επίθεση: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση κατά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Σαρίγερ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον CT που έχασε τη ζωή του και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς που προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους τόπους πίστης στην πόλη μας».

ethnos.gr