Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε αθώος σήμερα Τετάρτη για τις κατηγορίες δωροδοκίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ενώ κλιμακώνονται οι φωνές των Δημοκρατικών για να παραιτηθεί.

Ο Μενέντεζ παρουσιάστηκε σήμερα σε ακρόαση ενώπιον της δικαστή Ονα Γουάνγκ στο Μανχάταν.

Οπως αποφασίστηκε, ο Μενέντεζ δεν θα προφυλακιστεί αφού καταβάλει προσωπική εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο γερουσιαστής θα πρέπει να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο, αλλά μπορεί να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να ταξιδέψει στο εξωτερικό για επίσημες εργασίες.

Την περασμένη εβδομάδα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν άσκησαν δίωξη στον 69χρονο Αμερικανό γερουσιαστή και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου ο γερουσιαστής να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση αλλά και να παρέμβει υπέρ των τριών επιχειρηματιών σε ποινικές υποθέσεις που τους αφορούσαν.

Η 56χρονη σύζυγός του Ναντίν Μενέντεζ και οι επιχειρηματίες Χοσέ Ουρίμπε, 56 ετών, και Φρεντ Ντάιμπς, 66 ετών, δήλωσαν επίσης αθώοι. Ο τρίτος επιχειρηματίας, ο 40χρονος Ουαέλ Χάνα, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο και δήλωσε επίσης αθώος.

Πηγή: ΕΡΤ