Ελεύθεροι με όρους και με εγγύηση 1.500 ευρώ ο καθένας αφέθηκαν μέχρι την δίκη τους οι τρεις κατηγορούμενοι για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στη Νεάπολη.

Την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή στήθηκε επιχείρηση της Αστυνομίας στη Νεάπολη για συλλήψεις. Πρώτα πιάστηκαν τέσσερις χρήστες για να κατονομάσουν τους διακινητές, αλλά κανείς δεν ήξερε τα ονόματά τους. Ηξεραν μόνο που βρίσκονται οι παράγκες που λαμβάνουν τα ναρκωτικά και περιέγραψαν τα πρόσωπα. Πάνω στους χρήστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, βάρους 1,48 γραμμαρίων και κοκαΐνης, βάρους 0,73 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχαν προμηθευτεί από τους τρεις διακινητές.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στη μεγάλη «πιάτσα» διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες και μαρτυρίες, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις Ρομά ως διακινητές, οι οποίοι έκρυβαν τα ναρκωτικά στις χωματερές, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τους. Οι ηλικίες των διακινητών είναι από 40 έως 70 ετών και οι δύο είναι συγγενείς μεταξύ τους.

Στους σκουπιδότοπους, δίπλα από τα σπίτια των διακινητών βρέθηκαν 61 νάιλον συσκευασίες (φιξάκια), με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 47,88 γραμμαρίων, 16 νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 3,83 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 605 ευρώ και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι διακινητές αρνήθηκαν κάθε κατηγορία που τους απέδωσε η αστυνομία, δήλωσαν πως έχουν άγνοια και ο ένας μάλιστα που πιάστηκε επ’ αυτοφώρο να αναμοχλεύει τα σκουπίδια όπου βρίσκονταν τα φιξάκια, είπε πως κοιτούσε τα χωράφια…

«Μας μπερδεύετε με άλλους. Δεν τα ξέρουμε τα παιδιά που έφυγαν από τον καταυλισμό», είπαν οι διακινητές στον Εισαγγελέα αναφερόμενοι στους χρήστες που προμήθευσαν την προηγούμενη ημέρα και είπαν πως είναι και οι ίδιοι χρήστες, «θύματα» της ηρωίνης.

taxydromos.gr