Με εισαγγελική παραγγελία η αστυνομία ξεκίνησε εντατικούς ελέγχους στις παραλίες των Σποράδων για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν καταλήψεις αιγιαλού και παραλίας και για την τήρηση της νομιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή η εισαγγελέας υπηρεσίας υπέγραψε εντολή με αποδέκτη την Αστυνομία για ελέγχους στις παραλίες της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Ειδικότερα θα γίνει έλεγχος αν εφαρμόζονται οι άδειες για χρήση αιγιαλού και παραλίας, που εκδόθηκαν από τους Δήμους σε καταστήματα, προκειμένου να αναπτύξουν ομπρελοξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.

Επίσης, η Αστυνομία θα διερευνήσει αν υπάρχει συμμόρφωση σε τυχόν προηγούμενες διοικητικές πράξεις, παράνομες κατασκευές ή εφαρμογή πρωτοκόλλων κατεδάφισης παράνομων σταθερών κατασκευών.

Η εισαγγελική παραγγελία για έρευνα προκλήθηκε από τις καταχρηστικές πρακτικές από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι καταπατούν τον δημόσιο χώρο και κάποιες επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές παρά το γεγονός ότι τους έχουν επιβληθεί σχετικές ποινές.

ertnews.gr