Θύμα απάτης για δήθεν αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έπεσε ένας κάτοικος του Ανατολικού Πηλίου, που πλήρωσε 1240 € προκαταβολή αλλά αυτοκίνητο δεν είδε…
Από την προανάκριση προέκυψε ότι την απάτη έστησε ένας 47χρονος Βούλγαρος, κάτοικος Αττικής, ενώ συνεργός ήταν μια 44χρονη γυναίκα από την Αθήνα, στον λογαριασμό της οποίας, κατέληξαν τα χρήματα.
Χθες, οι δύο κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, και καταδικάστηκαν, ο αλλοδαπός σε φυλάκιση 12 μηνών για απάτη και η συνεργός του σε φυλάκιση 10 μηνών, για συνέργεια σε απάτη, με δικαίωμα έφεσης που θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 30 Νοεμβρίου 2020, ο συμπολίτης, κάτοικος χωριού στο Ανατολικό Πήλιο, είδε μια αγγελία πώλησης αγροτικού αυτοκινήτου (VW Taro) σε γνωστό ιστότοπο αγγελιών, αντί 3500 €. Επικοινώνησε με το τηλέφωνο που υπήρχε στην αγγελία μίλησε με άνδρα και συμφώνησαν να καταθέσει 1240 € προκαταβολή για να του σταλεί το αυτοκίνητο.
Μάταια όμως περίμενε, καθώς το αυτοκίνητο δεν το παρέλαβε ποτέ. Έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και καταδικάστηκαν.

magnesianews.gr