Κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2023, ύψους 128 εκ. € το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στη σημερινή του συνεδρίαση, με τις μειοψηφίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική είσπραξης εσόδων και ότι δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος σχολίασε για την απόφαση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» να αποσύρουν τα μέλη τους από τις Επιτροπές του Δήμου δηλώνοντας πως η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία και στις επιτροπές και στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε «εφαρμόζουμε τον νόμο και τον τηρούμε ευλαβικά. Αν θεωρείται ότι οι αποφάσεις από τις Επιτροπές τα τελευταία χρόνια δεν ευσταθούν, μπορείτε να προσφύγετε. Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί η πόλη δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί γα τον Βόλο» Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική είσπραξης των εσόδων και αναφέρθηκε στα βεβαιωθέντα έσοδα παρελθόντων ετών. Σχετικά με τα ποσοστά φτώχειας στον Δήμο δήλωσε ότι οι δαπάνες θα έπρεπε να βρίσκονται προς άλλη κατεύθυνση.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες. Όπως στο τεχνικό πρόγραμμα έτσι και στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών».

Η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Β. Παπαδανιήλ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 128 εκ. ευρώ και πρόσθεσε ότι για τα βεβαιωμένα έσοδα έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την είσπραξής τους. Σύμφωνα με την ίσια, στο 4ο τρίμηνο του 2022 φαίνεται ότι στη στοχοθεσία για την είσπραξη των παρελθόν, ενώ δεν έχει ληφθεί κανένα δάνειο από τον Δήμο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό και είπε ότι αγγίζει τις πραγματικές σημερινές ανάγκες της κάθε υπηρεσίας και του Δήμου και των πολιτών. Αναφορικά με τα τέλη σημείωσε ότι έχουν μειώσεις και βρίσκονται σε ισορροπία χωρίς να υπάρχουν αδικίες. Ακόμη είπε ότι υπάρχουν σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα και όταν δεν μπορούν να αντληθούν χρηματοδοτήσεις, ο Δήμος στηρίζει με ιδίους πόρους την πόλη και τα έργα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ανέκρινε κατά πλειοψηφία την Ετήσια Έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη για την περίοδο 2021-2022.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι είναι ένας θεσμός που το υπουργείο πρέπει να του δώσει πραγματικές και όχι διακοσμητικές αρμοδιότητες, ενώ ο κ. Ριζόπουλος χαρακτήρισε τον θεσμό ως δήθεν ανεξάρτητη αρχή που έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων γιατί στην πραγματικότητα δεν ελέγχει αλλά επικυρώνει τη νομιμότητα των πράξεων της διοίκησης.

magnesianews.gr