Με τον ενιαίο συνδυασμό «Δύναμη Συνεργασίας» θα συμμετάσχουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Ελασσόνας οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου «Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης» και «Ένας Δήμος για όλους».

Αυτό αποφάσισαν σήμερα το πρωί Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 οι δημοτικές ομάδες του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και του αντιδημάρχου κ. Δημ. Καρανίκα σε κοινή συνεδρίαση με τους προέδρους των οργανισμών και των κοινοτήτων και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων που προέρχονται από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας.

Προηγήθηκε τοποθέτηση του αντιδημάρχου – αναπληρωτή δημάρχου κ. Δ. Καρανίκα, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνέχισης της επιτυχημένης συνεργασίας για το καλό του τόπου, δεδομένου ότι το εγχείρημα ωφέλησε σημαντικά το δήμο, την πόλη και τις κοινότητες.

Η συνεργασία με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, στο δημοτικό και στα τοπικά συμβούλια, απέδωσε καρπούς και η δημοτική αρχή πρέπει να συνεχίσει με τον σημερινό Δήμαρχο ως επικεφαλής και στην επόμενη θητεία».

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της συνδιοίκησης στο Δήμο ο επικεφαλής του νέου συνδυασμού «Δύναμη Συνεργασίας» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γάτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνδιοίκηση των δύο παρατάξεων στο Δήμο Ελασσόνας αποτέλεσε μία καλή πρακτική για τη διοίκηση σε δήμους για όλη την Ελλάδα. Αν και οι παρατάξεις μας συγκροτούνταν από πρόσωπα διαφορετικής πολιτικής και κοινωνικής αναφοράς, η συνδιοίκηση απέδειξε ότι μπροστά στα προβλήματα και τις προοπτικές ενός επαρχιακού δήμου υπερισχύει η συνεννόηση και η δύναμη της συνεργασίας. (…)

Αποφασίσαμε μαζί, με τους 20 δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν τη διοίκηση του Δήμου, να προχωρήσουμε στην κατάρτιση ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού, αυτοδιοικητικού και συμμετοχικού συνδυασμού. Με ανθρώπους από όλο το πολιτικοκοινωνικό φάσμα (…). Στο νέο αυτό εγχείρημα θέλουμε κοντά μας όλους τους πολίτες. Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας και να δουλέψουμε μαζί για τον τόπο μας. Καλούμε τους συμπολίτες μας να πιστέψουν στη δύναμη της συνεργασίας, στη δύναμη της συμμετοχής, στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας».