Η παρουσίαση 144 διαφημιστικών σποτ με θέμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε χθες στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας. Η δράση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Meet the heart of Creece».
Η παρουσίαση έγινε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκαν και άλλες δράσεις της Περιφέρειας για τον τουρισμό.
«Εδώ και χρόνια σχεδιάζαμε την παραγωγή διαφημιστικών σποτ μικρής διάρκειας για προβολή κυρίως μέσω του διαδικτύου με μηνύματα, σήματα και λογότυπα, στα ελληνική ή τα αγγλικά, τα οποία περιλαμβάνουν εικόνες και σκηνές από φυσικά τοπία, παραλίες, βουνά, χωριά, πόλεις, έργα που συνέδραμαν στον τουρισμό της περιοχής και δράσεις, χαρακτηριστικά αξιοθέατα, ειδικό θεματικό περιεχόμενο από τις χερσαίες περιοχές, όπως του Ρήγα Φεραίου, του Αλμυρού, του Πηλίου. Τα 144 διαφημιστικά σποτ συνολικής διάρκειας άνω των δύο ωρών με τις ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας προστίθενται στα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας για τον τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια».
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως «ανεβάσαμε τη Μαγνησία επίπεδο ως προς τον τουρισμό, με πολλά έργα και δράσεις. Φέραμε στη Θεσσαλία και μεγάλες κινηματογραφικές προβολές, ενώ δράσαμε και για τον πολιτισμό που συνδυάζεται με τον τουρισμό. Επίσης χρηματοδοτήσαμε με 8.630.000 ευρώ για να γίνει το δημοτικό θέατρο, ενώ χρηματοδοτούμε το μουσείο της Αργούς, το ποδηλατοδρόμιο, καθώς και το χιονοδρομικό. Συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό. Και τα 144 διαφημιστικά σποτ αποτελούν ένα καλογυρισμένο υλικό».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «γενικότερα σε αυτά τα 13 χρόνια αφήνουμε 325.000 έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα οποία ακουμπούν όλες οι επιθυμίες των ανθρώπων. Και όλα αυτά σημειώθηκαν σε μια περίοδο μάλιστα με δύσκολες καταστάσεις, όπως τα capita control, την πανδημία, τον Ιανό, τις πλημμύρες, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία και βέβαια τα μνημόνια στα οποία μειώθηκαν δραματικά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

e-thessalia.gr