Δοκιμάζεται η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel. Καλούνται οι κάτοικοι απ’ όλες τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις να γίνονται.

Το νερό περνά τα πεζοδρόμια στην πόλη του Βόλου, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο και δη στο Νότιο Πήλιο, τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές.

Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στο Βόλο, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων στα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Στο μεταξύ έχει σπάσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά καθώς έσπασε στο ρέμα στην Παιδόπολη.

Τη μάχη με την κακοκαιρία δίνουν πολίτες, εθελοντές, και φυσικά η Περιφέρεια και οι δήμοι με τα μηχανήματα που διαθέτουν αλλά και αυτά των ιδιωτών.

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί της ΔΔΕ Μαγνησίας, να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις σχολικές τους μονάδες μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών για λόγους αποφυγής εξαιρετικά επικίνδυνων γι’ αυτούς καταστάσεων.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες. Οι προγραμματισμένες εργασίες να υλοποιηθούν με μεθόδους τηλεργασίας ή να αναβληθουν για τις επόμενες μέρες.

Καλούνται οι διευθυντές, με τα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν, να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα του Σχολείου τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τυχόν αναβολές και κυρίως για την αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικινδυνότητας. Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες, για την εξυπηρέτησή τους, να προέρχονται στα Σχολεία μετά την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών.

ertnews.gr