Παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο και κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη και με δύο νίκες πήρε την πρόκριση για τους ”16” του Conference League, όπου σήμερα  Παρασκευή μαζί με τον ΠΑΟΚ, θα μάθει τον αντίπαλό του στον δρόμο προς τα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο στη Βουδαπέστη. Δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από την Φερεντσβάρος και όταν ανέβασε την απόδοσή του στο δημιουργικό κομμάτι από το 35′ και έπειτα, κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του με ένα γκολ που επί της ουσίας… σφράγισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στους 16 του Conference League.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στο 38′ είδε τον Φορτούνη να αστοχεί σε τετ α τετ μετά από υπέροχη πάσα του Όρτα, στο 39′ ο Ποντένσε αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή σούταρε άουτ και το 1-0 ήρθε τελικά στο 45′ από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Καμπί, σκοράροντας για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα για τους ”ερυθρολεύκους”.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός διατήρησε την άριστη ανασταλτική του εικόνα και δεν άφησε περιθώριο στους Ούγγρους να πιστέψουν στην ανατροπή. Η Φερεντσβάρος ολοκλήρωσε το ματς, έχοντας όλη κι όλη μία τελική προς την εστία, δείγμα της πολύ καλής βραδιάς της ανασταλτικής λειτουργίας των ”ερυθρολεύκων”.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που στο ανοιχτό γήπεδο είχαν καλές στιγμές και για δεύτερο γκολ, με τον Μασούρα και τον Ελ Καμπί.

Χωρίς κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-0 μέχρι τέλους και σήμερα στις 14:00 περιμένει μία κλήρωση που θα του ανοίξει τον δρόμο για τους ”8”.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοί του είναι οι εξής:

Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)
Λιλ (Γαλλία)
Βικτόρια Πλζεν (Πολωνία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Αστον Βίλα (Αγγλία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

naftemporiki.gr