Το θέμα της αξιοποίησης από το Δήμο Καρδίτσας του χώρου του πρώην Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων έθεσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμαρχος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον υπουργό, για να συζητήσει θέματα αρμοδιότητας του.

Ένα κεντρικό θέμα ωστόσο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση στον Δήμο του χώρου που βρίσκεται αμέσως μετά τις γραμμές του ΟΣΕ, στο δρόμο Καρδίτσας – Μητρόπολης και μέχρι την δεκαετία του ΄90 χρησιμοποιούνταν ως σταθμός γενετικής βελτίωσης ζώων.

Πρόκειται για μια έκταση περίπου 100 στρεμμάτων που περιλαμβάνει κτιριακές και σταβλικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό την παραχώρηση της εκ λογω έκτασης ώστε να αξιοποιηθεί από το Δήμο ως πολυχώρος εκδηλώσεων, συναυλιών, θεματικών πάρκων κ.α.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός τόνισε ότι είναι θετικός στην παραχώρηση της έκτασης και δεσμεύθηκε στο προσεχές διάστημα αφού το εξετάσει με τις υπηρεσίες του υπουργείου το θέμα να δώσει οριστική απάντηση στον Δήμαρχο.

Ακόμη ο κ. Β. Τσιάκος συζήτησε με τον κ. Ε. Αυγενάκη τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές του Daniel. Επίσης συζήτησαν και το θέμα των φθορών που έχουν προκληθεί στην αγροτική οδοποιία σε επίπεδο Δήμου Καρδίτσας καθώς και την πιθανότητα χρηματοδότησης για την ανακατασκευή και βελτίωσή της.