Σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον της παρέβριας περιοχής των Μαρασίων εντοπίστηκαν 145 μετανάστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex.

Σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., σημειώνεται πως του εντοπισμού των 70 ανδρών, 45 γυναικών και 30 ανηλίκων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία που βρισκόταν. Οι αστυνομικές Αρχές διαπίστωσαν πως οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητές οι οποίοι τους μετέφεραν από την απέναντι όχθη με βάρκες εγκαταλείποντάς τους στη νησίδα.

Στην επιχείρηση διάσωσης παρίστατο και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και όπως διαπιστώθηκε οι διασωθέντες στο σύνολό τους είναι καλά στην υγεία τους ενώ οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία οι μετανάστες οι οποίοι εισερχόμενοι στη χώρα δεν φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας προκειμένου να γίνει η καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ