Διασώθηκε μεσογειακή φώκια στη Βελίκα

Μια φώκια ξεβράστηκε χθες από τη θάλασσα σε παραλία της Βελίκας προκαλώντας την κινητοποίηση των περιβαλλοντικών διασωστικών αρχών. 

Κτηνίατρος από το Δίκτυο Κτηνιάτρων Αρίων βρέθηκε επιτόπου και εξέτασε την φώκια σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δρ. Αναστασία Κομνηνού και τα επιστημονικά στελέχη της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΜΟμ.

Η φώκια, ενός έτους, παρελήφθη από συνεργείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης με σκοπό να την επαναφέρουν αργότερα στο φυσικό της περιβάλλον.

Οπως σημειώνεται "είναι χρήσιμο να ενημερώσουμε ότι οι φώκιες δεν αντιμετωπίζονται όπως τα δελφίνια. Δηλαδή, πολλές φορές βγαίνουν και ξεκουράζονται στις ακτές και στεγνώνουν.

Δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε γιατί δαγκώνουν άσχημα, δεν πρέπει να τις βρέχουμε με νερό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φαγητό ή να τις χαϊδεύουμε. Από μακριά τις παρακολουθούμε και ενημερώνουμε την οργάνωση ΜΟμ (2105222888 και 6942494471) που ασχολείται με τις μεσογειακές φώκιες."

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.