Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση τις 23,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS, για το ACTION 24, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται κάτω από το 20% και συγκεκριμένα στο 16,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, το ΚΚΕ με 7,6%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, ενώ εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, Νίκη, ΜέΡΑ25 και Σπαρτιάτες.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα και η κατανομή των εδρών (με αναγωγή) δείχνει επτακομματική βουλή.

Η μεγάλη πτώση του ποσοστού ΣΥΡΙΖΑ και η υλοποίηση των εξαγγελιών

Σε ερώτηση για τη μεγάλη πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το 36,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι «τους ικανοποίησε» και το 30,9% ότι τους προβλημάτισε.

Το 19% δήλωσε ότι «δεν τους απασχόλησε» και το 11,4% ότι «τους δυσαρέστησε».Όσον αφορά στις εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά από τα κόμματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι πάνω από τους μισούς

(52,4%) πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια οικονομικά για να υλοποιηθούν.

Αυτοδύναμες ή κυβερνήσεις συνεργασίας;

Το 50,1% θεωρεί τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις καλύτερες για τον τόπο ενώ το 44,5% τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Τέλος το 42,1% αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια με τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το 21,9% δεν αισθάνεται ασφάλεια με κανένα κόμμα.

Πηγή: In.gr