Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η Αλόννησος με ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής να δρομολογείται για το νησί. Συγκεκριμένα υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η ένταξη ενός νέου έργου για την Αλόννησο συνολικού προϋπολογισμού 1.320.000 ευρώ, που αφορά στην υποδομή δικτύου αποχέτευσης και τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ).

Πρόκειται για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος αποχέτευσης για την Παλιά Αλόννησο και τη διασύνδεση με το σύστημα βιολογικού καθαρισμού του νησιού. Συγκεκριμένα, το έργο συνίσταται στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ΕΕΛ του οικισμού της Χώρας Αλοννήσου. Επίσης προβλέπεται και η κατασκευή δύο αντλιοστασίων στο δυτικό υποδίκτυο και τεσσάρων αντλιοστασίων στο ανατολικό υποδίκτυο.

Προηγήθηκε η έγκαιρη υποβολή πλήρους φακέλου με τεχνική μελέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Δήμο Αλοννήσου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου ΑΕ. Το νέο σύγχρονο σύστημα της Χώρας Αλοννήσου θα συμπληρώσει και θα «κουμπώσει» με το ήδη ενταγμένο έργο βιολογικού καθαρισμού στα ΠΕΠ Θεσσαλίας, που αφορά δίκτυα αποχέτευσης, αντλιοστάσια και εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων συνολικού προϋπολογισμού 12.500.000 ευρώ, στην Αλόννησο για τους οικισμούς Βότση, Πατητήρι, νέος οικισμός και Ρουσούμ Γιαλός. Με την ολοκλήρωση του έργου θα αντικατασταθούν οι απορροφητικές δεξαμενές με σημαντικό όφελος για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, στεκόμαστε και φροντίζουμε με προσοχή τις μικρές και μεγάλες ανάγκες που “γεννά” η καθημερινότητα για τους δημότες μας. Προτεραιότητα ήταν και παραμένει το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείου του τόπου μας. Παρά τις δυσκολίες, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα εμπόδια των τεσσάρων τελευταίων ετών, βρίσκουμε τον τρόπο να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, να αναζητούμε νέες συνεργασίες και συμμαχίες, να αξιοποιούμε χρηματοδοτικά προγράμματα και τελικά να προσελκύουμε νέα έργα πολλών εκατομμυρίων που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο νησί μας και θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, των δημοτών, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

ertnews.gr