Δεν παρέλαβε τη δεύτερη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δεδομένου – όπως είπε στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

«Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Έχετε τη δικαιοδοσία για το τι θα επακολουθήσει» είπε απευθυνόμενος στην Κ. Σακελλαροπούλου.

«Το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση τώρα θα τηρήσουμε όλοι αυτά που λέει το Σύνταγμα» ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό». «Φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό ακόμη και για όσους ψήφισαν Ν.Δ. γιατί διαμορφώνονται συσχετισμοί που εάν επαναληφθούν στις δεύτερες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία, με την παντοδυναμία μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της έδειξε ότι δεν σέβαται το κράτος δικαίου και τον πλουραλισμό» ανέφερε.

«Φανταστείτε έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό» είπε, προσθέτοντας πως το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «πώς θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Πρόσθεσε ακόμη πως προσωπικά αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα. «Αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη και αυτό θα κάνω» τόνισε.

Η σκυτάλη στον Ν. Ανδρουλάκη

Ο επόμενος πολιτικός αρχηγός που θα πάρει την σκυτάλη θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

naftemporiki.gr