Δεν θα αφήσουμε το θέμα να ξεχαστεί με αυτή την καταστροφική ζημιά που έγινε στη Θεσσαλία και στο Νομό Τρικάλων, δήλωσε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Προσπαθούμε σε συνεργασία με τους Δημάρχους του Νομού να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της πλημμύρας, όπως στο Δήμο της Φαρκαδόνας πχ που μιλάμε με τον κ. Αγναντή πολλές φορές την ημέρα. Και με τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο το θέμα, κι εκεί προσπαθώ να βοηθήσω όσο γίνεται.

Εμείς που δρούμε στα Τρίκαλα, εμείς που καταγόμαστε από τα Τρίκαλα, δεν θα το ξεχάσουμε, θα είμαστε εκεί όλοι και θα βοηθήσουμε, Υπουργοί, βουλευτές.

Το φαινόμενο ήταν πάρα πολύ έντονο, όμως εμείς τη δουλειά που είχαμε να κάνουμε σε καθαρισμούς την κάναμε. Το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, και παρά τα φερτά υλικά που κατέβηκαν, τα δίκτυα την επόμενη μέρα είχαν απορροφήσει νερό, σημαίνει ότι κάποια δουλειά είχε γίνει. Φυσικά πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά γενικότερα στη Θεσσαλία, όχι μόνο τι θα κάνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε δουλειά, στο πλαίσιο των παροχών νερού που είχαμε. Μετά τον Ιανό ανασχεδιάσαμε πολλά πράγματα, αλλά σε αυτή την πλημμύρα οι παροχές νερού ήταν 3 φορές πάνω από τον Ιανό, μόνο για τα Τρίκαλα.

Με τόση λάσπη και ταλαιπωρία δικαιολογώ τον οποιοδήποτε, ακόμη και τον άνθρωπο που μου επιτέθηκε στα Μεγάλα Καλύβια. Τα υπόλοιπα στο τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει, θα τα δει και η Δικαιοσύνη. Θεωρώ πως αν δεν είχαν γίνει τα έργα που έχουν γίνει, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Με το Νίκο Σακκά μαζί ήμασταν το βράδυ της Πέμπτης στα Καλύβια, και ζήσαμε αυτή την προσπάθεια να μεταφέρουμε ανθρώπους σε ασφαλή μέρη, και στήσαμε και το επιχειρησιακό κέντρο για τη βοήθεια στους κατοίκους από την επόμενη μέρα.

Είναι δύσκολη η κατάσταση, και καθημερινά και με τον Κώστα Σκρέκα και τους βουλευτές, προσπαθούμε να είναι παντού ο κρατικός μηχανισμός. Η δημόσια υγεία είναι ένα μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, αλλά προχωράμε με προσοχή και επιμονή.»