Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κεντρικό θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

«Δεν επιδιώκουμε την ένταση, ακούμε τα αιτήματα των αγροτών» είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση μετά την σύσκεψη όπου συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

Σε αυτήν έδωσε το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη ενώ μετείχαν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στο περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν επίσης ότι έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τα συναρμόδια υπουργεία.

Σε ερώτηση αν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν μόνο ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν έγινε μια συνολική επισκόπηση, όπως σε κάθε αντίστοιχη σύσκεψη, όλων των ζητημάτων των εμπλεκομένων υπουργείων.

(protagon.gr)