Οικονομικές δυσκολίες φαίνεται να αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να προχωρά σε παροχή… δανείου, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και να κλείσει θετικά το έτος.

Σύμφωνα με πηγές, η κίνηση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, να δανείσει δηλαδή «ένα αρκετά μεγάλο ποσό», γίνεται καθώς η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δωρεά στο κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ.

Από την άλλη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να συντηρεί την “μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος”, τα οποία έχει αποφασίσει να τα κρατήσει προχωρώντας ωστόσο σε εξυγίανση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστά εδώ και καιρό καθώς μετά την ήττα στις εκλογές, η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το ακριβές ποσό που θα πάρει η Κουμουνδούρου, ώστε ο επικεφαλής του κόμματος να αποφασίσει πώς θα διαχειρισθεί τα χρήματα.

Η ενόχληση Σκουρλέτη

Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του Πάνου Σκουρλέτη. Πιο συγκεκριμένα, η δυσφορία του έχει να κάνει με το γεγονός ότι την περίοδο που ήταν γραμματέας του κόμματος είχε μηδενιστεί το χρέος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Τράπεζα για το ακίνητο της Κουμουνδούρου, σε συνεργασία με τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη, όπως επισημαίνουν από το περιβάλλον του.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι κατά την περίοδο που διετέλεσε γραμματέας ο Πάνος Σκουρλέτης, υπήρξε μείωση στο μισθολόγιο των προσώπων που μισθοδοτούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

vradini.gr