Η ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού περνά, εν πολλοίς, από το Μπακού. Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και στο κατάμεστο «Τοφίκ Μπαχράμοβ», ο πρωταθλητής Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (13/10, 19:45) την Καραμπάγκ.

Η συνάντηση με τους Αζέρους, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, θα κρίνει εν πολλοίς τη θέση των «ερυθρόλευκων» στην κατάταξη, όπου η πειραϊκή ομάδα είναι αυτή τη στιγμή ουραγός, χωρίς βαθμό και, ρεαλιστικά, στοχεύει στην τρίτη θέση και τα πλέι οφ του Conference League.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα κι αναφερόμενος στην ατυχή αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας (0-3) απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, υποστήριξε ότι «χάσαμε τον έλεγχο εξαιτίας μιας "αρρώστιας", την οποία σιγά-σιγά θεραπεύουμε», ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του καλούνται λοιπόν να βγάλουν αντίδραση, να δείξουν χαρακτήρα και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του Φαλήρου απέναντι σε μια καλή ομάδα μεν, αλλά που οι ίδιοι της έδωσαν το δικαίωμα να φανεί μεγαθήριο στο «Καραϊσκάκης», κυρίως με το αλόγιστο παιχνίδι τους που έδινε χώρους... πίστας αεροδρομίου για τις αντεπιθέσεις των Αζέρων.

Ο αγώνας στο Μπακού θέλει προσήλωση, ηρεμία, καθαρό μυαλό, καλή τακτική και πολύ τρέξιμο, αφού ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας ενδέχεται, στην τελική «σούμα», να αποδειχθεί πολύτιμος.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό ως βασικός τερματοφύλακας, με τον Μίτσελ να ετοιμάζει ένα σχήμα σε διάταξη 3-5-2, στο οποίο ο διεθνής γκολκίπερ θα είναι ο 40ός (!) παίκτης που θα κάνει συμμετοχή με τον πρωταθλητή στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, στη 17η διαφορετική ενδεκάδα.

Την τριάδα των στόπερ θα συνθέσουν οι Σισέ, Μπα, Παπασταθόπουλος, ενώ τις πτέρυγες ως θα αναλάβουν Βρσάλικο και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής προβάδισμα έχουν οι Εμβιλά, Κούντε, Ινμπόμ Χουάνγκ, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Ουί Τζο και Μπιέλ ή Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Μια πιθανότητα, ωστόσο, υπάρχει να αγωνιστεί ο Εμβιλά ως κεντρικός αμυντικός και στη μεσαία γραμμή να παίξει ο Μπουχαλάκης, που πάντως ο Μίτσελ θα τον ήθελε «φρέσκο» (όπως και πολλούς άλλους βασικούς) ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης, ο Βρσάλικο θα μπορούσε να παίξει δεξί στόπερ στην τριάδα των κεντρικών, με δεξιό φουλ-μπακ τον Βρουσάι, κεντρικό τον Σισέ και αριστερό Παπασταθόπουλο ή Μπα.

Βεβαίως, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τις σκέψεις του Μίτσελ και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αφού το χαμένο έδαφος δεν επιδέχεται νέες βαθμολογικές απώλειες. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να προξενήσει έκπληξη αν ο Ισπανός τεχνικός προφυλάξει τους καταπονημένους Εμβιλά, Μπιέλ και Ινμπόμ Χουάνγκ, αφού από την παρουσία τους περιμένει πολλά στο ντέρμπι.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης οι Μπόουλερ, Καλογερόπουλος, Μαρσέλο, Μασούρας, Ντόι, Παπαδούδης, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαπουντζής, Τζολάκης, Βαλμπουενά.

Διαιτητής έχει οριστεί ο Άγγλος Κρεγκ Πάουσον με βοηθούς τους συμπατριώτες του Λι Μπετς, Ίαν Χούσιν και 4ο τον Τζον Μπρουκς. Στο VAR θα βρίσκεται ο Άγγλος Ντάρεν Ίνγκλαντ και AVAR ορίστηκε ο Πίτερ Μπανκς.

naftemporiki.gr