Είχε πιει τσίπουρα και μια μπίρα, όπως δήλωσε ο ίδιος στην απολογία του, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο στα διερχόμενα οχήματα και χθες κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης με κίνδυνο για άνθρωπο.

Στον 50χρονο κατηγορούμενο οικογενειάρχη, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, που συνελήφθη σε αστυνομικό έλεγχο την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι, στον δρόμο Χλόης – Βελεστίνου, να οδηγεί ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, 9 θέσεων και να μεταφέρει τέσσερις τουρίστες… Στην αλκοολομέτρηση που του έγινε, βρέθηκε να είναι υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 2,00 mg/lt κατά την πρώτη και δεύτερη μέτρηση, όπως διαπιστώθηκε με τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής.

Απολογούμενος χθες στο Αυτόφωρο ο 50χρονος, φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι είχε πάει για τσίπουρα με την οικογένειά του και ήπιαν 10 τσίπουρα και μία μπίρα. Η κόρη του τους μετέφερε κατόπιν στο σπίτι με το αυτοκίνητο κι εκεί που είχε ξαπλώσει, του τηλεφώνησε ένας φίλος του και του ζήτησε, να μεταφέρει με ένα βαν τέσσερα άτομα-τουρίστες, στην περιοχή. Ο 50χρονος δέχθηκε να κάνει την εξυπηρέτηση στον φίλο του χωρίς αμοιβή, όπως και έκανε, για να συλληφθεί από τους αστυνομικούς στον έλεγχο. Όταν στον σταμάτησαν και τον έλεγξαν, δήλωσε ότι ήταν μια χαρά… Η κόρη του κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας της είχε καταναλώσει τέσσερα τσίπουρα και μία μπίρα.

e-thessalia.gr