Τον κίνδυνο να έχει μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή του Ξηριά δίπλα στον παλιό XAΔΑ και μέσω γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΜΒ που βρίσκονται στην περιοχή και να περάσει στη συνέχεια στην τροφική αλυσίδα, επέστεισε ο γεωλόγος Πέτρος Πασσαλής, μιλώντας στην εκπομπή Περίμετρος και στη δημοσιογράφο Φρόσω Παύλου.

Κι αυτό γιατί έχει παρασυρθεί από τα νερά του Ξηριά ο παλιός ΧΑΔΑ που γειτνίαζε με το χείμαρρο, καθώς το ύψος και η δύναμη του νερού παρέσυρε την περίφραξη που είχε γίνει για να συγκρατεί τα σκουπίδια.

Ειδικότερα ο κ. Πασσαλής που ελαιοπερίβολό του γειτνιάζει με το Χείμαρρο στη συγκεκριμένη περιοχή, είχε προειδοποιήσει με έγγραφό του την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που τυχόν θα προκαλούνταν από υπερχείλιση του Ξηριά. Ο ίδιος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα, όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Όπως βλέπετε η μισή χωματερή έχει φύγει παρασυρμένη από τα νερά του χειμάρρου. Κάποια έχουν ήδη φθάσει στον Παγασητικός, κάποια στην κοίτη του ποταμού και κάποια έφραξαν την παρακάτω γέφυρα με αποτέλεσμα ο Ξηριάς να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσει τη γύρω περιοχή. Όπως βλέπετε η χωματερή παραμένει γυμνή και τα σκουπίδια φαίνονται πεντακάθαρα. Με μια νέα πλημμύρα θα ξεπλυθούν εκ νέου τα Απορρίμματα του παλιού αυτού ΧΑΔΑ που δεν είχε προστατευτεί όπως έπρεπε. Αυτό το νερό καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα καθώς το υπέδαφος εδώ έχει μεγάλες πέτρες και μάρμαρα που είναι υδατοπερατά», τόνισε.

Επιπλέον ζήτησε να εξεταστεί η γύρω περιοχή για να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και να διευκρινιστεί κατά πόσο χρησιμοποιούνται οι 9 γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή, καθώς ο ίδιος δεν το γνωρίζει.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

ertnews.gr