Αν και ήταν μπροστά στο ημίχρονο, η εθνική Ελλάδας… εξαφανίστηκε από το παρκέ στο δεύτερο μέρος και έγινε εύκολη λεία για τη Λιθουανία, που νίκησε 92-67 και πέταξε εκτός συνέχειας Μουντομπάσκετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

H πρώτη περίοδος ήταν αρκετά μοιρασμένη, οι δύο ομάδες είχαν τα καλά τους διαστήματα και το 20-20 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα στο ξεκίνημά του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λαρεντζάκη και Γουόκαπ, η Ελλάδα στο 15′ έφτασε στο +8, 35-27, κράτησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 43-39.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί μπήκαν πολύ δυνατά και με ένα σερί 11-3 στο ξεκίνημα πήραν τα ηνία, όντας μπροστά στο σκορ στο 23′ με 50-46. To 54-48 ισοφαρίστηκε γρήγορα από την Ελλάδα με δύο μεγάλα τρίποντα του Γουόκαπ και του Μωραΐτη και το ματς ξαναπήγε στην απόλυτη ισορροπία.

Η Ελλάδα, όμως, μπλόκαρε στη συνέχεια επιθετικά και η Λιθουανία στο 30′ ήταν μπροστά στο σκορ με 64-58.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε εικόνα κατάρρευσης και στο 33′ βρέθηκε στο -14, 74-60.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να φύγει από το καναβάτσο και η διαφορά όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε, καθώς ο αντίπαλος ήταν ανώτερος και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 92-67 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον αγώνα κόντρα στο Μαυροβούνιο να αποτελεί τυπική διαδικασία.

naftemporiiki.gr