Ποινή κάθειρξης 16 ετών κατά συγχώνευση για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης κατά συρροή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου και για απόπειρα αρπαγής πορνογραφικού υλικού επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Χίο σε 53χρονο αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον αρχιφύλακα, ωστόσο τον έκρινε αθώο για βιασμό ανήλικης.

Στη σύλληψη του 53χρονου αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης και των γονέων της, ότι ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ