Να εξαπατήσουν ηλικιωμένους αναφέροντας ότι δήθεν ένα συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, επιχείρησαν επιτήδειοι το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία.

Στη Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας υπήρξαν αρκετές αναφορές για επιτήδειους που προσπάθησαν να υφαρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους συμπολίτες με τον συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος μπορεί να είναι γνωστός στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ηλικιωμένοι που θα «τσιμπήσουν».

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι κατά καιρούς ο Βόλος μπαίνει στο στόχαστρο αυτών των δραστών, οι οποίοι προφανώς έχοντας έναν κατάλογο με τηλέφωνα αρχίζουν και καλούν από τα λεγόμενα πακιστανικά τηλέφωνα, ώστε να μην αφήσουν τα ίχνη τους.

Η ιστορία που παρουσιάζουν είναι ότι το παιδί ή άλλο συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και για να υποβληθεί σε εγχείρηση, πρέπει να δοθούν χρήματα. Μάλιστα οι δράστες ζητούν ποσά που συνήθως ξεπερνούν και τις 50.000 ευρώ.

Οι ηλικιωμένοι αρχικά δέχονται ένα σοκ, αλλά όσοι έχουν ενημερωθεί από τα παιδιά τους ή συγγενείς δεν πέφτουν θύματα. Επίσης μπορεί να έχουν παρακολουθήσει και την επικαιρότητα και να ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Όταν, όμως, γίνονται δεκάδες απόπειρες απάτης, τότε δεν αποκλείεται κάποιος να πέσει θύμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν αρκετά περιστατικά με απόπειρες απάτης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και για τις οποίες η αστυνομία είναι ενήμερη.

e-thessalia.gr