Αποχώρησε η δημοτική Αρχή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ανέφερε ότι ” Ως δημοτική αρχή από το 2014 για θέματα που άπτονται τη ασφάλεια της πόλης ουδέποτε κρυφτήκαμε και είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της πόλης και μόνο. Το υγροποιημένο αέριο χρήζει της έγκρισης αδειών που δίνονται από την κυβέρνηση και το κράτος και όχι από τη δημοτική αρχή που δεν έχει λόγο σε κανένα από τα θέματα που άπτονται σε κρατικές χορηγήσεις αδειών. Ο δήμος δεν έχει καμία συμμετοχή σε νομοσχέδια που έχουν δρομολογηθεί.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με απόφασή της η κυβέρνηση “παγώνει” όλες τις διαδικασίες για τις επενδύσεις που σχετίζονται με το lng. Η δημοτική αρχή δεν θα συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια και σε ιδιωτικά συμφέροντα που κάποιοι αποτυχημένοι πολιτικοί χρησιμοποιούν πολίτες για να τα πετύχουν. Θα κριθούμε όλοι από τον κόσμο. Αν νομίζετε ότι 50,100 θα κάνετε κουμάντο κάνετε λάθος. Φαγωθείτε μόνοι σας”.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς ανέφερε ότι στο αίτημα για τη συνεδρίαση του θέματος δε υπάρχει εισήγηση και το θέμα πλημμελώς, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννη έκανε λόγο για ατόπημα του Προέδρου καθώς όπως είπε “υπάρχει έγγραφο του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας που αποδεικνύεται γιατί το lng θα επιβαρύνει την περιοχή μας. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να μας στείλει το έγγραφο”.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα τόνισε ότι “Οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρη θέση. Η πρόταση που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι σε μία απόσταση από την ακτογραμμή 50-60 μέτρων. Σε μία αστοχία θα υπάρχουν νέφη μεθανίου. Δεν μπορούμε να παίζουμε με θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας. Τέτοιες εγκαταστάσεις προμηθεύουν πλοία. Δεν υπάρχει διασύνδεση της κοινωνίας με την επένδυση αυτή. Μιλάμε για 10-12 θέσεις εργασίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι δημιουργεί προβλήματα στη βιοποικιλότητα. Η παράταξή μας είναι κάθετα αντίθετη. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες και το περιβάλλον”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τον Βόλο” Ιασ. Αποστολάκης, κατήγγειλε το δήμο ότι “ελαφρά τη καρδία στα δικά του διοικητικά όρια θέλει να βάλει και τη μονάδα lng. Φαίνεται ποια πλευρά διαλέγετε ως δημοτική αρχή. Οι άλλοι δήμοι έχουν πάρει απόφαση κατά της μονάδας. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του Παγασητικού”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης, επεσήμανε από την πλευρά του ότι “όσες και να είναι οι θέσεις εργασίας μιας τέτοιας επένδυσης δεν χωράει μέσα στον Παγασητικό. Το όλο θέμα ξεκίνησε με το έγγραφο της ΡΑΕ που ζητούσε τη γνωμοδότηση του Δήμου. Προφανώς και είμαστε κατά του lng και οι περισσότεροι θα έπρεπε να είναι ενάντια στο τερατούργημα που πάει να δημιουργηθεί στον Παγασητικό. Πρέπει να μας πουν και τα κόμματα τη θέση έχουν”.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. έκανε λόγο για μία βόμβα 180.000 κυβικών μέτρων κι όπως είπε “Αυτό που προωθείται δεν θα καλύψει τις ανάγκες του λαού. Στην περίπτωση του υγροποιημένου φυσικού αερίου πρέπει να αναδείξουμε την πλευρά της προοπτικής που ξεκίνησε από το 2015 για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κάθετο δρόμο φυσικού αερίου. Η Μαγνησία μετατρέπεται σε στόχο. Το συμβούλιο, θα πάρει απόφαση παρόλο που αποχώρησε η πλειοψηφία”.

e-thessalia.gr