Να βγουν τα τρακτέρ την Τετάρτη 24 Γενάρη στην Εθνική Οδό με προοπτική το στήσιμο ενιαίου πανθεσσαλικού μπλόκου αποφάσισαν οι αγρότες στην πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον Θεσσαλικό κάμπο, ενώ τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να βγουν τις επόμενες μέρες επιπλέον τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όλης της περιοχής, να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις και την Τετάρτη 24 Γενάρη να κινηθούν τα τρακτέρ προς την Εθνική Οδό. Το ακριβές σημείο θα αποφασιστεί μετά από τις συσκέψεις.

Οι αγρότες κατέφθασαν στην σύσκεψη με τα τρακτέρ τους δίνοντας αγωνιστικό τόνο σε αυτήν.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

902.gr