Η νίκη απέναντι στην Ιρλανδία, που ήταν και το μοναδικό ζητούμενο, ήρθε. Το πλάνο εκτελέστηκε άριστα, οι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι της πρόκρισης και η στατιστική του Β΄ προκριματικού ομίλου για το EURO 2024 γράφει, πρώτη η Γαλλία με 9 βαθμούς σε τρία παιχνίδια και δεύτερη η Ελλάδα με 6 σε δύο.

Απόψε όμως (19/6, 21:45) η πρόκληση θα είναι πολύ μεγαλύτερη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που θα αντιμετωπίσει τους Μπλε του Ντιντιέ Ντεσάν στο «Σταντ ντε Φρανς» (Παρίσι) στο ντέρμπι κορυφής του γκρουπ, ψάχνοντας την υπέρβαση απέναντι στην πρόσφατη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, για την 4η αγωνιστική.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ένα τεστ αλήθειας και αποδείξεων, καθώς αποτελεί το παιχνίδι με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας επί ημερών Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο του. Η ελληνική ομάδα θα παίξει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, αφού και άριστη ψυχολογία διαθέτει και ουδείς μπορεί να την ψέξει αν δεν τα καταφέρει στην έδρα της Εθνικής ομάδας Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα δεν έχει τίποτα να χάσει: ενδεχόμενη ήττα θα είναι «εντός προγράμματος», ενώ με οτιδήποτε θετικό αποκομίσει από την «Πόλη του Φωτός» θα έχει προσθέσει ένα λιθάρι στην προσπάθεια για την προνομιούχο πρώτη δυάδα και κατ΄ επέκταση στην επιστροφή σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο συντελεστής δυσκολίας του αγώνα δεν χρειάζεται σχολιασμό. Η Γαλλία διαθέτει πλειάδα αστέρων που ο καθένας μπορεί από μόνος του να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα, προεξάρχοντος του «πυραυλοκίνητου» Κιλιάν Μπαπέ.

Οι παίκτες του Ντεσάν μετρούν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια των προκριματικών χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ (8-0), έχοντας συντρίψει 4-0 την Ολλανδία στο ντέρμπι της πρεμιέρας, τον περασμένο Μάρτιο.

Από την άλλη πλευρά ο Πογέτ έχει δείξει ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο απέναντι σε ομάδες ισοδύναμες ή κατώτερες της δικής του, οπότε αναμένονται με ενδιαφέρον οι προσαρμογές που θα κάνει, σε ένα παιχνίδι που η Εθνική σαφώς και θα παίξει πιο «κλειστά», αφού αν οι Γάλλοι βρουν χώρους τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα με την ταχύτητα και την ατομική ποιότητα που διαθέτουν.

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, με τους Μπάλντοκ, Πέλκα, Μάνταλο και Κουρμπέλη να ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους, καθώς ήταν οι πιο κουρασμένοι μετά τον αγώνα με την Ιρλανδία, αλλά χωρίς να υπάρχει ανησυχία.

Ως προς την ενδεκάδα, μια αλλαγή ενδέχεται να είναι ο Γιακουμάκης στην κορυφή της επίθεσης αντί του Παυλίδη. Το 4-3-3 δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει, ενώ άλλη μια αλλαγή ενδέχεται να γίνει στη μεσαία γραμμή με τη χρησιμοποίηση δύο «εξαριών», Κουρμπέλη και Σιώπης, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός ο Μάνταλος.

Διαιτητής θα είναι ο Ισπανός Αντόνιο Ματέου Λαόθ, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της καριέρας του, ο οποίος έχει «έφεση» στις κάρτες, με αποκορύφωμα τις 18 (!) στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2022, Αργεντινή-Ολλανδία.

naftemporiki.gr