Μετά τη θεομηνία Daniel που είχε πλήξει την περιοχή, το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου είχε υποστεί ζημίες, ωστόσο έγιναν όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις, ενώ αναμένονται και καινούρια έργα.

Σκοπός είναι να τεθεί η περιοχή σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με επιπλέον σπορ και δράσεις για να συνδέσει κανείς τη θάλασσα με το βουνό των Κενταύρων. Σημαντική είναι η κίνηση από σκιέρ και εκδρομείς, μετά την επαναλειτουργία του χιονοδρομικού, ενώ οι υπεύθυνοι του κέντρου αναμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο περισσότερο χιόνι, που θα βοηθήσει και τις πίστες.

Ο Γιώργος Ράιος, διευθυντής του χιονοδρομικού Πηλίου μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3:

«Ευελπιστούμε για χιόνι το Σάββατο που θα βελτιώσει τις συνθήκες χιονοδρομίας και θα κάνει πιο χειμωνιάτικο το σκηνικό μας. Οργανώνουμε εκδηλώσεις, κάποιους αγώνες που θα διοργανώσει ο τοπικός ΕΟΣ Βόλου χιονοδρομίας και ευελπιστούμε σε κάποιες συνεργασίες, ώστε να χιονοδρομικό να λειτουργεί όλο το χρόνο με δραστηριότητες, όπως είναι το ποδήλατο βουνού, πεζοπορίες, πάρκα περιπέτειας, κάποια φεστιβάλ κινηματογράφου και θεάτρου που σίγουρα όλα αυτά όταν τα φέρουμε στη φύση θα είναι κάτι μαγικό», όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

ertnews.gr