Στη γραμμή της εκκίνησης του προεκλογικού αγώνα παίρνουν θέσεις τα κόμματα καθώς σήμερα στις 11.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα υπογράψουν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου. Αμέσως μετά θα μεταδοθεί δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία θα υπογραμμίζει πως η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Εν όψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου χθες ανακοινώθηκε ότι καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η Καλλιόπη Σπανού. Η κ. Σπανού είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει Συνήγορος του Πολίτη. Η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο Κυριακή στις 18.00.

Παράλληλα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε από χθες ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην ΠτΔ ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κρήτη, ξεκινώντας από τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά. Συγκεκριμένα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία στην πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλαιό Λιμάνι Χανίων.

Το πρωί της Κυριακής ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αργυρούπολη Ρεθύμνου και το Ρέθυμνο. Στη συνέχεια θα παραστεί στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Μιλώντας χθες στην Καλαμάτα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την κρισιμότητα της αναμέτρησης της κάλπης της 21ης Μαΐου θέτοντας εμφατικά τα διλήμματα των εκλογών: «Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είναι η 21η Μαΐου. Αυτή τελικά θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Εάν θα συνεχίσουμε με Νέα Δημοκρατία ή αν θα επιστρέψουμε σε περιπέτειες και σε εποχές που θέλουμε όλοι μας να ξεχάσουμε» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σημείωσε πως «μπροστά στην επερχόμενη ήττα του ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να εξαπατήσει τους πολίτες, ακόμη και να ξαναγράψει την πρόσφατη ιστορία του τόπου».

«Έφτασε στο σημείο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια. Είναι η δεύτερη φορά που λέει αυτό το ψέμα. Κύριε Μητσοτάκη, την χώρα στην χρεοκοπία και τα μνημόνια την οδήγησε η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έβγαλε από τα μνημόνια, άφησε ρυθμισμένο το χρέος και τα 37 δις στα ταμεία για να τρώτε σήμερα εσείς και οι κολλητοί σας από τα έτοιμα και από τις θυσίες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε η Πόπη Τσαπανίδου για να προσθέσει: «Τον κ. Σαμαρά​ τον έριξε ο λαός με την ψήφο του όπως θα ρίξει κι εσάς στις 21 Μαΐου».

naftemporiki.gr