Ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα γραφεία Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έδωσαν τα χέρια και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέφει στην ενεργό πολιτική σκηνή με τη Νέα Αριστερά.

Αρκετό καιρό τώρα, έχει υπάρξει έντονο pressing από την πλευρά της Νέας Αριστεράς και του Αλέξη Χαρίτση προς τον πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα συμμετέχει πλέον στον καθημερινό πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος και την πολιτική δραστηριότητα, αναλαμβάνοντας επιτελικό ρόλο.

Ακούγεται δε έντονα ότι θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, όταν αυτό θα καταρτιστεί.

Ο κ. Σακελλαρίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή. Στη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 19 Νοεμβρίου 2015 παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε μνημόνιο. Τη βουλευτική του έδρα διαδέχτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

liberal.gr