Επίτιμος δημότης Λάρισας θα ανακηρυχθεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σύμφωνα με εισήγηση του Δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 25 Απριλίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος έχει διδάξει στην Ιατρική Σχολή Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στη διδασκαλία της βιοηθικής, καρπός των οποίων ήταν και το διδακτικό εγχειρίδιο που εξεδόθη, σε συνεργασία με την κ. Άννα Μαυροφόρου, υπό τον τίτλο: «Βιοηθικοί προβληματισμοί στην ιατρική δεοντολογία».

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, όπως μεταφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», εξαίρει την προσωπικότητα και το έργο του Σεβασμιωτάτου, τονίζει ότι πρόσφερε πολλά στη Λάρισα και συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής:

«Η Λάρισα είχε την τύχη να φιλοξενήσει από πολύ νωρίς τον Σεβασμιώτατο, ως καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει στην πόλη μας συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και φοιτητές του. Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιγνάτιος ήταν επίσης ένας φοιτητής του.

Με την πλούσια θεολογική και θύραθεν παιδεία, επιτελεί κοινωνικό έργο στην Αρχιεπισκοπή, όπως φροντίδα ηλικιωμένων, σίτιση απόρων, αλλά στηρίζει και τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Η όλη του πορεία μαζί με τη συγγραφική του προσφορά, το διοικητικό χάρισμα και το εκκλησιαστικό ήθος, εκτιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επιλέγεται ως βοηθός του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Εισηγούμαστε την ανακήρυξη αυτού του φωτεινού Ιεράρχη, με διεθνή ακτινοβολία για το εκκλησιαστικό και κοινωνικό του έργο, αλλά και Πανεπιστημιακού δασκάλου, που τόσα έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου σε επίτιμο δημότη Λάρισας».

orthodoxianewsagency.gr