Ολοκληρώθηκε εδώ και λίγη ώρα η επιχειρησιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μαγνησίας και Β Σποράδων υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση όσο το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην Μαγνησία είναι σε εξέλιξη.

Η σύσκεψη εξέτασε τις δράσεις της επόμενης ημέρας αναφορικά με την συνέχιση της πυρόσβεσης, αλλά και του τρόπου διαχείρισης των ζημιών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να βρουν κλιμάκια σε όλες τις πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση των ζημιών καθώς και του τρόπου αποζημίωσης του, ενώ παράλληλα να χορηγηθούν προμήθειες για το ζωικό κεφάλαιο.

Αυτή την ώρα στην μάχη της πυρόσβεσης δρουν 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, πέντε εναέρια μέσα, ενώ στο μητρώο μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας του νομού, έχουν συμπληρωθεί και τα μηχανήματα του Στρατού.

Την πολιτική προστασία την απασχολεί το ενεργό μέτωπο στο Αερινό που κινείται προς Κοκκίνη, λόγω της αναζωπύρωσης, ενώ αυτή την ώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην υπόλοιπη περιοχή.

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά έκανε 50.000 στρέμματα σε εύρος 40 χλμ., με ανυπολόγιστο το εύρος της ζημιές σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και τηλεφωνικής επικοινωνίας

Όσο η μέρα προχωράει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, με τους ανέμους να πνέουν στην περιοχή (4-5 μποφόρ), υπάρχει επικινδυνότητα αναζωπυρώσεων.

ertnews.gr