Έως το τέλος του έτους θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το έργο των 280 εκατ. ευρώ του φράγματος Ταυρωπού, το οποίο θα αρδεύσει περισσότερα από 115.000 στρέμματα, δίνοντας προοπτική ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Καρδίτσας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Στα γραφεία του ΤΟΕΒ στην Καρδίτσα τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό, Διονύση Σταμενίτη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές, Γιώργος Κωτσός, Ασημίνα Σκόνδρα και Αριστοτέλης Σπάνιας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Θανάσης Μαρκινός. Στη σύσκεψη μετείχαν οι ΓΓ, Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος.

Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού είναι ένας από τους πιο υγιείς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της Ελλάδας. Στόχος του υπουργείου είναι εντός του 2026 να λειτουργεί ο Ταυρωπός, ένα από τα έξι μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΤΟΕΒ, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός του, Θανάσης Μαρκινός, θα μετάσχει στην Επιτροπή του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, καθώς το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους χρονολογείται από το 1958.

Μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό γιατί μετά την καταστροφή του ΙΑΝΟΥ βοήθησε για να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία που θα έχει για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα το έργο του Ταυρωπού.