Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία νησιού των Σποράδων από υπόθεση κατάχρησης ανηλίκου με ειδικές ανάγκες σε γενετήσια πράξη με φερόμενο δράστη έναν 37χρονο παραθεριστή στο νησί, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή.
Όπως προκύπτει από την προανάκριση που είναι σε εξέλιξη, όλα έγιναν στις 30 Αυγούστου, όταν ένας 37χρονος άνδρας και η 53χρονη συνοδός του, βρισκόταν για διακοπές στο νησί, πήγαν να επισκεφθούν έναν επισκέψιμο χώρο πολιτισμού.
Στο χώρο, εισιτήρια κόβει και ξεναγεί ένας ανήλικος με ειδικές ανάγκες ηλικίας 18 χρόνων (δεν τα έχει συμπληρωμένα) με νοητική υστέρηση, με τον οποίο ο άνδρας ανέβηκε στον πάνω όροφο του χώρου.
Εκεί που βρισκόταν οι δύο τους, σύμφωνα με καταγγελίες του ανήλικου, ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει το παιδί στα γεννητικά του όργανα!
Απορημένο το παιδί τον ρώτησε αν αυτό που του κάνει, ήταν καλό, ο άνδρας του απάντησε ότι ήταν καλό (!) Στη συνέχεια φέρεται να του κατέβασε μια βερμούδα που φορούσε το παιδί, και έκανε ασελγείς πράξεις.
Σε όλη αυτή την πράξη, η γυναίκα συνοδός του φερόμενου ως δράστη δεν ανέβηκε καθόλου στον πάνω όροφο του χώρου…
Ο νεαρός είπε σε έναν φίλο του όσα έγιναν, εκείνος τον συμβούλεψε να τα πει στον πατέρα του, το παιδί πράγματι, είπε τι συνέβη στον γονέα του, εκείνος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και ο 37χρονος συνελήφθη.
Κατά του συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη για κατάχρηση ανήλικου άνω των 15 ετών, ανίκανου προς αντίσταση, σε γενετήσια πράξη, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ κατά της 53χρονης συνοδού του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσια πράξη.
Ο κατηγορούμενος, που είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε κρατείται.

magnesianews.gr