Αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Πρωτοδικείο Λάρισας, η εκδίκαση αγωγής slapp της τοπικής εφημερίδας Ελευθερία κατά 13 δημοσιογράφων και ΜΜΕ.  

Οι ιθύνοντες της εφημερίδας ήτοι: ο λογιστής - διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μιχαλόπουλος και οι κυρίες Δανάη – Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου και Maria Amelia Diz Pino ζητούν από τους εναγόμενους συνολικά, το ποσό του 1.590.000 ευρώ. 

Ισχυρίζονται ότι εθίγησαν επειδή τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν δημοσίευση, σχετική με είδηση που ανάρτησε δημόσια στο facebook ο κληρονόμος της εφημερίδας Γιώργος Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την οποία, στους τρείς ενάγοντες και έναν υπάλληλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Είδηση που δεν διαψεύστηκε ποτέ από τους εμπλεκόμενους.

Τα παραπάνω πρόσωπα στρέφονται κατά των: Κώστα Τόλη (kosmoslarissa.gr), Χρήστου Μπεχλιβάνου (larissanet.gr), Αχιλλέα Νταβέλη (Formedia ΤV και formedia.gr), 21 ADMEDIA M. IKE (ιδιοκτήτρια εταιρεία των ΜΜΕ της οικογένειας Νταβέλη), Ελευθερίας Τζανακούλη (pineiosnews.gr), Αναστάσιου Καραμήτσου (protothema.gr), «Eκδόσεις ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» (ιδιοκτήτρια της αθηναϊκής εφημερίδας Πρώτο Θέμα), Παναγιώτη Γαρουφαλιά (δημοσιογράφου), Τζωρτζέλας Κόσιαβα (δημοσιογράφου), Σωτήρη Καραμίτζα (δημοσιογράφου), Απόστολου Γκόγκα (δημοσιογράφου) και Γιώργου Δημητρακόπουλου (πρώην ευρωβουλευτή και κληρονόμου της εφημερίδας μαζί με την μητέρα του Δανάη, βάσει διαθήκης). 

Την αγωγή υπογράφει ο Λαρισαίος δικηγόρος Κώστας Ευθυμίου, επίσης μέλος του Δ.Σ. που διαχειρίζεται την εφημερίδα Ελευθερία.

Την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κατήγγειλαν ήδη με ανακοινώσεις τους για καταχρηστική αγωγή (slapp) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣ) και η Ένωση Περιφερειακού Τύπου Ελλάδος (ΕΠΤΕ).

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr