Την οδική ασφάλεια στην επαρχιακή οδό Σκιάθου-Κουκουναριών αναβαθμίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε στο Βόλο τη σύμβαση κατασκευής, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Αντιπεριφερειαρχών Εμπορίου Γιώργου Κίτσιου, Νέων Τεχνολογιών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννη Τέα, του εντεταλμένου συμβούλου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θανάση Μόρα και του περιφερειακού συμβούλου Γρηγόρη Ιγγλέση.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση του έργου που οδηγεί στην πλήρη αναβάθμιση του οδικού δικτύου από την πόλη της Σκιάθου προς τις Κουκουναριές, καθώς και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση Ακρόπολη. Πρόκειται για ένα σημείο που παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκαλώντας προβλήματα στη ροή της κυκλοφορίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σύμφωνα με μελέτη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις. Η επίδοση αυτή είναι το αποτέλεσμα των έργων που συνεχώς σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Η αναβάθμιση του δρόμου Σκιάθος- Κουκουναριές συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1,5 εκατ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί στα πολλά και μεγάλα έργα που ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη στο νησί όπως οι αστικές αναπλάσεις, το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κέντρο Υγείας και η προμήθεια Ασθενοφόρου, Βιολογικός Καθαρισμός, ύδρευση, αποχέτευση, η αναβάθμιση του Αεροδρομίου, έργα ανάδειξης του πολιτισμού όπως το Σπίτι του Παπαδιαμάντη, το Κάστρο της Σκιάθου, η Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς και η Ι.Μ. Παναγίας Εικονίστριας, ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Ειδικού Σχολείου, ολοήμερο δημοτικό σχολείο, ενίσχυση των επιχειρήσεων και το μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων.

Το επόμενο διάστημα δημοπρατούμε νέο έργο ύψους 3,7 εκατ. ευρώ με το οποίο ολοκληρώνουμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού. Πρόκειται για έργα ουσίας που αλλάζουν την ταυτότητα της Σκιάθου, έργα που αναβαθμίζουν δραστικά την ποιότητα ζωής για κατοίκους και επισκέπτες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα αναβάθμισης του δρόμου Σκιάθος-Κουκουναριές

Οι εργασίες με στόχο την συντήρηση και αναβάθμιση της οδού στο σύνολό της, περιλαμβάνουν:

– Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και επεκτάσεις υφιστάμενων τοίχων αντιστήριξης για την ενίσχυση των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού.

-Διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών έργων της οδού

-Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων και αποκατάσταση της λειτουργίας των υφιστάμενων φρεατίων της οδού.

-Καθαρισμούς και διαμορφώσεις ανεπένδυτων τάφρων σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την τεχνική υπηρεσία

-Αποκατάσταση και κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την τεχνική υπηρεσία

-Αποκατάσταση βλαβών των ερεισμάτων και των στρώσεων (βάση/υπόβαση/ασφαλτικών) του οδοστρώματος

-Αποκατάσταση και αντικατάσταση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης της οδού στις θέσεις που απαιτείται

-Τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης σε θέσεις με μειωμένη ορατότητα

-Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων επί της συμβολής της περιφερειακής οδού με δημοτικές οδούς στη θέση «Ακρόπολη», κατασκευάζεται κυκλικός κόμβος για την εκ νέου διαμόρφωση της συμβολής των οδών, μετά από σχετική μελέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η απορροή των όμβριων υδάτων και η ασφαλής κυκλοφορία επί των οδών.