Πολίτες που αλυσοδέθηκαν στα δένδρα στα πρανή του Κραυσίδωνα σταμάτησαν τις εργασίες κοπής τους, καθώς όπως τονίζουν “μας στερούν ένα πνεύμονα πρασίνου την ώρα που η πόλη πνίγεται στη λάσπη και τη σκόνη“. Αυτή την ώρα επί τόπου βρίσκεται η Επιθεώρηση Εργασίας και η Αστυνομία, όπως ανέφεραν μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” οι κ.κ. Φαίη Τζανετουλάκου και Στάθης Χαλαστάρας.

Πρόκειται για αιωνόβια πλατάνια που επέζησαν των δύο μεγάλων πλημμυρών και βρίσκονται στις άκρες του χειμάρρου Κραυσίδωνα όπου αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες καθαρισμού του. Για “περιβαλλοντικό έγκλημα” έκανε λόγο η κ. Τζανετουλάκου και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν επί τόπου για να σταματήσει η κοπή τους. “…Απογυμνώνεται ένας πνεύμονας πρασίνου για τον οποίο πάλεψε η πόλη εδώ και χρόνια”, λέει η ίδια.

“… Και εμείς πλημμηροπαθείς είμαστε, έχουμε χάσει τα σπίτια μας, έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές σε αυτά. Δεν είναι λύση όμως η κοπή αυτών των αιωνόβιων δένδρων. Το έγγραφο του δασαρχείου αναφέρει να τηρηθούν οι διαδικασίες για την κοπή, ειδικά αν είναι άρρωστα. Εδώ δεν υπάρχει κανείς να επιβλέπει, από το δασαρχείο δηλαδή”, εξήγησε ο κ. Χαλαστάρας

Επιπλέον τόνισε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας κλήθηκε για να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. “Είναι εδώ και η αστυνομία. Εμείς δεν έχουμε διάθεση για φασαρίες. Απλά θέλουμε να προστατεύσουμε τα δένδρα που είναι η ανάσα μας”, τόνισε ο κ. Χαλαστάρας.

ertnews.gr