Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 64 μετανάστες, 27 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ταινάρου, χθες Τετάρτη το απόγευμα.

Πλωτό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος μετέβη στην περιοχή όπου διέσωσε τους 64 επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο και το βράδυ τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ανάμεσα στους 64 επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, ήταν και 13 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Κατά δήλωσή τους, οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, ενώ βρίσκονταν στο σκάφος επί επτά ημέρες.

Τέσσερις γυναίκες και ένα κορίτσι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου νοσηλεύονται κυρίως με συμπτώματα αφυδάτωσης.

Συνεχίζονται οι έρευνες σε διεθνή ύδατα νότια της Πύλου

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν ένα πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή πνέουν μεταβλητοί άνεμοι έντασης 3 μποφόρ.

Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί 82 σοροί, ενώ τις πρώτες ώρες μετά το ναυάγιο διασώθηκαν 104 άνθρωποι. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

naftemporiki.gr