Η ακρίβεια δεν κάνει… εξαιρέσεις ούτε τα Χριστούγεννα. Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Η Βαρβάκειος Αγορά κρατά χαμηλά τις τιμές, αλλά οι αυξήσεις είναι ήδη αισθητές στο πορτοφόλι των καταναλωτών.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που δεν έχει μόνο γαλοπούλα, αλλά πολλά είδη, δεν είναι όπως το Πάσχα. Έχουμε χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, γουρουνάκι μικρό γάλακτος. Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κάποιος στη γαλοπούλα αφενός μεν και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακόμα για τις τιμές της γαλοπούλας. Είναι νωρίς ακόμα» είπε ο Γραμματέας Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ευρυπιώτης ανέφερε ενδεικτικά πού κυμαίνονται σήμερα οι τιμές πώλησης στο χοιρινό, στο αρνάκι και στο μοσχάρι στην Βαρβάκειο Αγορά. «Η τιμή για το χοιρινό κυμαίνεται από 4,99 μέχρι 6 ευρώ, η τιμή στο αρνάκι αρχίζει από τα 7,99 ευρώ και η τιμή στο μοσχάρι χωρίς κόκκαλο -το καθαρό είναι στα 9,80 ευρώ. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι τιμές» σημείωσε.

«Οι τιμές είναι οι ίδιες με τις περσινές στην Βαρβάκειο Αγορά. Tώρα εάν μας ανεβάσουν τις τιμές, αυτές θα αυξηθούν» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πόσο θα πωλείται φέτος η γαλοπούλα στην Βαρβάκειο Αγορά. «Οι γαλοπούλες θα έρθουν την παραπάνω εβδομάδα. Θα ξέρουμε τότε πού θα κυμανθούν οι τιμές. Γιατί ακόμα είναι νωρίς. Και να την φέρουμε τώρα την γαλοπούλα δεν πρόκειται να την πάρει κανένας» απάντησε και ανέφερε πως πέρυσι η τιμή της γαλοπούλας ήταν στα 8 με 9 ευρώ.

Ακριβότερο κατά 10% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Εκπρόσωποι της αγοράς ανέφεραν στον Alpha πως το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φέτος ακριβότερο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι αφού οι ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα ξεπερνούν το 20% . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα με συνοδευτικά κρασί και γλυκά που πέρυσι κόστιζε 150 ευρώ, φέτος θα κοστίσει 165 ευρώ.

enikos.gr