Αυξημένη κατά περίπου επτά λεπτά είναι σε σχέση με πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία και διαμορφώνεται πλέον στο 1,32 ευρώ το λίτρο. Οι παραγγελίες τις τελευταίες μέρες έχουν ζεσταθεί λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αν και οι καταναλωτές κινούνται φειδωλά, επιλέγοντας να καλύπτουν τις ανάγκες τους χωρίς να διαθέτουν πολλά χρήματα.
Οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και λίγες μέρες, έχουν οδηγήσει στην αύξηση των παραγγελιών για πετρέλαιο θέρμανσης στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα οποία προσπαθούν καθημερινά να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
Άλλωστε οι πρατηριούχοι υπενθυμίζουν πως, ενώ άλλες χρονιές ο κόσμος προμηθευόταν πετρέλαιο από τα μέσα Νοεμβρίου, φέτος φτάσαμε στα τέλη Δεκεμβρίου, για να αρχίσουν οι προμήθειες».
Το ενδιαφέρον βέβαια για τους καταναλωτές έγκειται στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η οποία σε σχέση με πέρυσι είναι πιο αυξημένη.
Όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου «πέρυσι η τιμή βρισκόταν στο 1,25 ευρώ το λίτρο λόγω των επιδοτήσεων από την κυβέρνηση και τα διυλιστήρια. Αυτές οι επιδοτήσεις πλέον δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα φέτος η τιμή στο λίτρο να βρίσκεται στο 1,32 ευρώ, αυξημένη από πέρυσι κατά επτά λεπτά. Οι παραγγελίες έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες και αυξάνονται λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας. Όμως και πάλι σε σχέση με πέρυσι είναι χαμηλότερες, γιατί λόγω της ευρύτερης ακρίβειας ο κόσμος κινείται πιο διστακτικά».
Οι καταναλωτές προμηθεύονται ποσότητες γύρω στα 300 λίτρα για να καλύψουν ακόμη και το δίμηνο Ιανουαρίου με μέσα Μαρτίου.
Η ίδια αναφέρθηκε και στις τιμές των άλλων καυσίμων επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σταθεροποίηση στις τιμές παρά ότι συνεχίζεται για τέταρτο μήνα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ενώ έχουμε και την πειρατεία σε πλοία που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα. Έτσι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται στο 1,83 ευρώ το λίτρο, ενώ τα πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται στο 1,65 ευρώ το λίτρο. Λόγω της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται πως οι μεγάλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο δεν θέλουν να επιβαρύνουν προς τα πάνω την αύξηση των τιμών, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία. Έτσι από το καλοκαίρι η τιμή της βενζίνης βρίσκεται κάτω από τα δύο ευρώ».
Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες μέσα στον Βόλο η τιμή είναι γύρω στο 1,80 ευρώ διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς και τους καταναλωτές.

e-thessalia.gr