Αθώους έκρινε δύο ουρολόγους γιατρούς, ο ένας Βολιώτης και ο άλλος από τη Λαμία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από ιατρική αμέλεια.

Οι δύο γιατροί, ο ένας της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου και ο άλλος της αντίστοιχης Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας, κατηγορούνταν ότι επέδειξαν ιατρική αμέλεια, εξαιτίας της οποίας είχε επέλθει ο θάνατος ενός 69χρονου, που έπασχε από επιπλεγμένη πυελονεφρίτιδα στις 30 Ιουνίου του 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 69χρονος ασθενής είχε διακομιστεί από το Νοσοκομείο Λαμίας στο αντίστοιχο του Βόλου στις 29 Ιουνίου του 2016 και νοσηλεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου.

Ωστόσο, την επομένη το πρωί έφυγε από τη ζωή. Οι συγγενείς του εκλιπόντα στράφηκαν εναντίον των δύο γιατρών, θεωρώντας πως ο θάνατος του 69χρονου επήλθε από ιατρική αμέλεια. Χθες η υπόθεση συζητήθηκε στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, που έκρινε αθώους τους δύο γιατρούς, με το σκεπτικό ότι δεν επήλθε ο θάνατος του ασθενούς από δικές τους παραλείψεις.

e-thessalia.gr