Την αθώωση λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι αφού δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Μάλιστα, στην αγόρευση της έκανε λόγο για αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά και επικαλέστηκε τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

"Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους" είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι "Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται".

Η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Θ. Μαντάς για την απόφαση

Εξαιρετική ικανοποίηση μας προξενεί η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε πανηγυρικά ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του, μετά και την εμπεριστατωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών.

Από την πρώτη στιγμή δηλώναμε κατηγορηματικά, ότι οι εντολείς μας δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί. Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι υπήρξαν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας, προκειμένου να δικαιολογηθεί η παταγώδης αποτυχία μίας αστυνομικής επιχείρησης.

Το Δικαστήριο με τη σημερινή, εξαιρετική κατά περιεχόμενο, απόφασή του απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο του Έλληνα πολίτη απέναντι σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, αποκαθιστώντας τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

capital.gr