Η εφημερίδα "Ελευθερία" που την περασμένη εβδομάδα δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην εισαγγελική παραγγελία του Αρείου Πάγου για την αναζήτηση ευθυνών στην καταστροφή της Θεσσαλίας, όταν η συγκεκριμένη είδηση ήταν πανελλαδικά ένα από τα πρώτα θέματα σε όλα τα ΜΜΕ, επιδιώκει μέσω δικαστικών αγωγών να αποκομίσει χρήματα από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Και αυτό διότι επιτέλεσαν το καθήκον τους έναντι της ειδησεογραφίας ενημερώνοντας το αναγνωστικό τους κοινό για μια σημαντική εξέλιξη στη χρόνια διαμάχη των κληρονόμων της «Ελευθερίας» για τα περιουσιακά της στοιχεία.
Ο λογιστής - διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μιχαλόπουλος και οι κυρίες Δανάη – Ισαβέλλα Δημητρακοπούλου και Maria Amelia Diz Pino, που ηγούνται της εταιρείας που διαχειρίζεται την εφημερίδα, στρέφονται με αγωγή τους κατά των: Κώστα Τόλη (kosmoslarissa.gr), Χρήστου Μπεχλιβάνου (larissanet.gr), Αχιλλέα Νταβέλη (Formedia ΤV και formedia.gr), 21 ADMEDIA M. IKE (ιδιοκτήτρια εταιρεία των ΜΜΕ της οικογένειας Νταβέλη), Ελευθερίας Τζανακούλη (pineiosnews.gr), Αναστάσιου Καραμήτσου (protothema.gr), «Eκδόσεις ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» (ιδιοκτήτρια της αθηναϊκής εφημερίδας Πρώτο Θέμα), Παναγιώτη Γαρουφαλιά (δημοσιογράφου), Τζωρτζέλας Κόσιαβα (δημοσιογράφου), Σωτήρη Καραμίτζα (δημοσιογράφου), Απόστολου Γκόγκα (δημοσιογράφου) και Γιώργου Δημητρακόπουλου (πρώην ευρωβουλευτή και κληρονόμου της εφημερίδας μαζί με την μητέρα του Δανάη, βάσει διαθήκης). Απ΄όλους τους παραπάνω ζητούν συνολικά, το ποσό του 1.590.000 ευρώ.
Οι εναγόμενοι (δημοσιογράφοι, εκδότες, και εκδοτικές επιχειρήσεις) αναπαρήγαγαν δημοσίευση, σχετική με είδηση που ανάρτησε δημόσια στο facebook ο κληρονόμος της εφημερίδας Γιώργος Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με την οποία, στους τρείς ενάγοντες και έναν υπάλληλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή Λάρισας. Είδηση που δεν διαψεύστηκε ποτέ από τους εμπλεκόμενους.
Απ΄όλους τους παραπάνω ζητούν συνολικά το ποσό του 1.590.000 ευρώ.
Την αγωγή υπογράφει ο Λαρισαίος δικηγόρος Κώστας Ευθυμίου, επίσης μέλος του Δ.Σ. που διαχειρίζεται την εφημερίδα Ελευθερία.
Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα Τρίτη στο Πρωτοδικείο Λάρισας.
Την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κατήγγειλαν ήδη με ανακοινώσεις τους για καταχρηστική αγωγή (slapp) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣ) και η Ένωση Περιφερειακού Τύπου Ελλάδος (ΕΠΤΕ).

Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr