Το «κύμα» γρίπης που σαρώνει τη χώρα συνεχίζεται έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς και αρκετούς ασθενείς να δίνουν μάχη σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Πάνω από 150 άνθρωποι νοσηλεύονταν μέχρι χθες σε ΜΕΘ με συμπτώματα εποχικής γρίπης ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής προκειμένου να εισαχθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν παραλάβει τα φαρμακεία 50.000 εμβόλια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από όσους θέλουν να εμβολιαστούν ώστε και τώρα.
Αν δούμε τα στατιστικά στοιχεία με τις ηλικιακές ομάδες που χτυπά ο ιός της γρίπης, φαίνεται ότι οι περισσότεροι είναι άνω των 60 ετών ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης ακόμη και σε μικρά παιδιά παιδιά, σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Τα περισσότερα από τα θύματα πάντως που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ήταν ανεμβολίαστα και άνηκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Με το ιό της γρίπης να βρίσκεται σε έξαρση, η Λαμία μετράει τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον Η1Ν1. Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και την Κυριακή (10/2) μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ σε βαριά κατάσταση όπου και κατέληξε την επόμενη ημέρα.

(in.gr)