Ο οδοντίατρος ίσως είναι ένας από τους λίγους γιατρούς που κανένας ασθενής δεν επισκέπτεται προληπτικά. Οι περισσότεροι ασθενείς πρώτα θα πάθουν και έπειτα θα κλείσου ραντεβού. Αν συμπεριλάβουμε και το ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει ούτε επαρκής ενημέρωση για την υγεία των δοντιών, δεν είναι παράλογο συνεχώς να πληθαίνονται τα περιστατικά ατόμων με προβλήματα στα δόντια. Μία από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις στην υγεία των δοντιών σας είναι τα εμφυτεύματα δοντιών.

Πρόκειται για υποκατάστατα των ριζών, τα οποία έχουν χαθεί ή πρόκειται στο μέλλον να αφαιρεθούν. Μόλις αυτό γίνει, είτε στο οστό της άνω είτε στο οστό της κάτω γνάθου, τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για την στήριξη των σταθερών δοντιών και φυσικά καλύπτουν τα κενά μετά τις εξαγωγές. 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από κράματα τιτανίου και είναι πολύ γερά και ανθεκτικά σε πολύ μεγάλες πιέσεις.

Τοποθέτηση

Συνήθως απαιτείται μία τοπική αναισθησία για την ευκολότερη διαχείριση των οστών της γνάθου. Μετά την τοποθέτηση, τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν ενοχλούν τον ασθενή, αλλά μπορεί να εμφανίσουν ένα μικρό οίδημα. Η επιστροφή στην εργασία είναι εύκολη. 

Για να τοποθετήσει κάποιος οδοντικά εμφυτεύματα, πρέπει πρώτα να είναι κατάλληλος υποψήφιος. Οι ασθενείς που δεν μπορούν να βάλουν εμφυτεύματα είναι αυτοί που δεν έχουν ικανοποιητική ποσότητα οστών οστού ή λαμβάνουν φάρμακα τα οποία δεν επιτρέπουν την σωστή επούλωση.

Ποια είναι η διαδικασία της εμφύτευσης;

Στο πρώτο στάδιο τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο οστό. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και ανάλογα με το μόσχευμα, έρχεται το δεύτερο στάδιο το οποίο περιλαμβάνει τις τελικές εργασίες πρόθεσης. 

Αν η τοποθέτησή τους γίνει από εξειδικευμένο οδοντίατρο που έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα, τότε τα ποσοστά επιτυχίας αγγίζουν το 97%. Απαραίτητες ενέργειες από το ίδιο το άτομο είναι η σχολαστική υγιεινή.

Κλείστε ραντεβού με το ειδικό κέντρο οδοντιατρικής!

Ιστοσελίδα: dentalpearls.gr