"Σας άκουσα που λέγατε για τα πλοία, στην αρχή τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, δεν είδα τι έγινε το τριήμερο, ενδεχομένως να υπήρχαν παρατράγουδα.
Μπήκα στο μετρό, αυτές τις ημέρες και ένα 20% δεν φορούσε μάσκα, κάποιοι δεν την φορούσαν σωστά είχαν τη μύτη απ' έξω κτλ. Είδα κόσμο να αγκαλιάζεται και να φιλιέται.
Ο κορωνοϊός δεν έφυγε είναι εδώ. Έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι σε μια περιοχή.
Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναζωπυρωθεί και να έχουμε ξανά κρούσματα και πολλά. Δεν μας καλύπτει η εποχικότητα" τόνισε ο καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή των Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.
"Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι θα κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Δεν γίνεται να μην φοράει κάποιος μάσκα στα ΜΜΜ. Μπορούμε να το καταλάβουμε;
Θα πάει κάποιος στη Μύκονο, μπορεί να μην ξεσαλώσει; Μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό;" ανέφερε σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού στα μπαρ του νησιού.
"Το να πιεις και να διασκεδάσεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αγκαλιά με 15-20 άτομα. Εγώ πήγα σε εστιατόριο και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες.
Στο τέλος θα κλείσουν τα μπαράκια. Μπορούν να επιβάλλουν τα μέτρα αλλά δεν θέλουν. Στο τέλος θα κλείσουν, αν είναι εστία υπερμετάδοσης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα κλείσουν" ανέφερε.
"Η χώρα να κλείσει ολόκληρη είναι εξαιρετικά δύσκολο, θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα" συμπλήρωσε.

real.gr