Νέα στοιχεία από Ευρώπη και ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι και οι νεότεροι ενήλικες, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε αρχικά, μπορούν να εκδηλώσουν βαριά συμπτώματα εάν πρσβληθούν από τον Covid19.
Παρά τα αρχικά δεδομένα από την Κίνα, που έδειχναν πως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με άλλες παθήσεις είναι πιο πιο ευάλωτοι, σύμφωνα με το Bloomberg στη δική μας ήπειρο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχουν και αρκετοί νέοι (ηλικίας 20 έως 40 ετών) που νοσούν βαριά. Πολλοί χρειάζεται ακόμη και εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με εκθέσεις από την Ιταλία και τη Γαλλία. Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός για εκείνους με παθήσεις που δεν έχουν διαγνωστεί.
Στην Ιταλία σχεδόν το 25% από τους περίπου 28.000 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι ηλικίας 19 έως 50 ετών. Παρόμοια είναι η τάση και στις ΗΠΑ. Από τα σχεδόν 2.500 πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 705 ήταν ηλικίας 20 έως 44 ετών. Εξ αυτών σχεδόν το 20% κατέληξε στο νοσοκομείο, με το 4% να εισάγεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ελάχιστοι πάντως πέθαναν.

Πηγή: Bloomberg